vakantie bij Nederlanders in Italie, vakantie piemonte

vakantie piemonte Wat wij bieden vakantiehuis piemonte

Wij staan graag voor u klaar, om van uw vakantie in Piëmonte een succes te maken. Ons terrein staat u volledig ter beschikking, waarbij u vanaf de diverse terrassen kunt genieten van de natuur, de rust en de ruimte. Elk terras biedt weer een ander uitzicht op de prachtige omgeving van de Langhe.


Tips

Logeren bij Nederlanders in Italië heeft zo zijn voordelen, maar voornamelijk in de taal. Wij informeren u op diverse wijzen over al het moois wat onze regio te bieden heeft. Zo hebben wij een informatiemap beschikbaar, vermelden wij op het informatiebord welke evenementen er in de regio zijn en delen wij met u onze persoonlijke favorieten.


Bed- en linnengoed

De appartementen en B&B kamer zijn uitgerust met bed- en linnengoed. Het beddengoed wordt één keer per week verschoond. Het linnengoed wordt twee keer per week verschoond. Natuurlijk kunt u altijd vragen om een extra tussentijdse wissel. Voor naar het strand of zwembad vragen wij u uw eigen handdoeken mee te nemen.


Bibliotheek

Wij hebben een ruim assortiment aan boeken welke tot uw beschikking staan. In elk appartement hebben wij een kleine collectie neergelegd, maar vraag gerust wat wij nog meer hebben. Zo kunt u wegdromen in een boek terwijl u geniet van uw verblijf.


Ontbijt

Indien gewenst regelen wij in het hoogseizoen elke morgen vers brood van de bakker.

Wij kunnen voor u ook een compleet ontbijt verzorgen. 

De kosten voor het ontbijt bedragen €7,50 p.p. (incl. bij de B&B Kamer). Het ontbijt wordt geserveerd tussen 8.30 en 11.00. U kunt tijdens het ontbijt genieten van o.a.:

 • Koffie, thee, melk en/of sapje
 • Vers brood en croissants 
 • Yogurt
 • Vers fruit uit de tuin 
 • Zelfgemaakte jam
 • Kaas en vleesbeleg uit de regio
 • Een eitje (als het kan van de buren)
Appartementen, vakantiehuizen Noord Italië


Wanneer u speciale wensen heeft voor het ontbijt dan kunt u deze bij de reservering opgeven.  


Gratis draadloos internet (wifi)

Er is een gratis draadloos netwerk beschikbaar voor internet(wifi) op het gehele terrein, zo kunt u ook tijdens uw vakantie op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen buiten Casavabene.


Kampvuur / BBQ

Geregeld organiseren wij een BBQ avond, waarbij iedereen welkom is en zelf iets bijdraagt.


Zwembad

Appartement met zwembad Piëmonte, Noord Italië

Voor een aangename verkoeling hebben wij een opzet zwembad. Het zwembad heeft een diameter van 5 meter en is circa 1,2 meter diep. Een heerlijke ervaring om rond te dobberen in onze prachtige omgeving.Wandelen en Fietsen piemonte wandelen piemonte

Voor wie graag wil wandelen of fietsen hebben wij diverse kaarten beschikbaar.


Kunst op de kamers

Op de kamers hebben wij diverse werken hangen van Steven Kost. Steven heeft verschillende karakteristieke plaatjes uit de omgeving in aquarel weergegeven. Het is mogelijk de werken aan te schaffen.     

Klik op de foto voor meer foto's

Huisdieren

Huisdieren mee, alleen in het voor- en naseizoen en in overleg.


B&B kamer als extra slaapkamer bed en breakfast piemonte

Onze appartementen en  Bed en Breakfast kamer zijn geschikt voor twee personen, behalve appartement Romantica, waar nog een slaapbank in de woonkamer staat. Om een extra slaapkamer te hebben bij één van de appartementen is het mogelijk de B&B kamer mee te huren. De prijs voor het mee huren van de B&B kamer is €250,-

 

Verhuur van het hele huis

Het is mogelijk het hele huis, alle appartementen en B&B kamer als geheel te huren. In dat geval is het ook nog mogelijk om op ons terrein een aantal tenten te plaatsen. De mogelijkheden en de prijs zijn afhankelijk van de periode in het jaar en natuurlijk de beschikbaarheid.


Workshops

In het voor en naseizoen organiseren wij diverse workshops. Hierbij moet u denken aan: 

 • Zangworkshop / Zangweken 
 • Gitaar
 • Piano
 • Taalcursus Italiaans
 • Kookworkshop


Goed begin arrangement

Bij aankomst wordt een flesje Moscato d'Asti ontkurkt.
U hoeft de deur niet meer uit, want het diner wordt geserveerd in Casavabene. Tijdens het diner wordt u getrakteerd op een uitgebreide maaltijd in de traditie van Piëmonte. De volgende morgen wordt een heerlijk ontbijt geserveerd met diverse lokale producten.

De kosten voor dit arrangement bedragen €30,- per persoon.


 

Arrangementen op maat

Wij hebben onze regio intussen goed leren kennen en we hebben in de loop der jaren verschillende leuke adresjes gevonden, die u zelf wellicht niet zou vinden tijdens uw vakantie. Wij zijn daardoor in staat om voor u een programma samen te stellen wat aansluit bij uw persoonlijke wensen. In elk programma zal genoeg tijd ingeruimd zijn om zelf op ontdekkingstocht te gaan en een aantal activiteiten zullen we samen met u ondernemen.

Culinair arrangement

Klik op de foto om naar het informatieblad te gaan

Insteek
Een kennismaking met de Piëmontese keuken, maar eigenlijk met de regionale keuken uit de Langhe. Iedere regio, of sterker nog elk dorp, heeft weer zo zijn specialiteiten. Eén ding is in ieder geval zeker; het eten is nergens zo goed als in het eigen dorp, bij moeder thuis.
 Bij goed eten hoort natuurlijk ook een goed glas wijn.


Wijn arrangement - Wijnreis Piemonte, Italië

Insteek
Kennis maken met, maar vooral genieten van mooie wijnen en lekker eten en dat alles in een schitterende omgeving.
   

Waarom de Langhe?

Barolo gebied in de Langhe, Piëmonte.

Italië is het land met het grootste aantal druivenrassen en een oneindige verscheidenheid aan wijnen. Dit wordt veroorzaakt doordat elke regio zijn eigen  " terroir " en  microklimaat bezit. Ook in Piemonte zien we dit terug. Druivensoorten als de Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Brachetto en de witte Arneis die alleen in Piemonte voorkomen en moeten gedijen in niet de meest stabiele klimaatomstandigheden. De belangrijkste wijnstreek van Piemonte is de Langhe, althans internationaal gezien, met bekende wijnen als Barolo, Barbaresco, Dolcetto en Barbera. Wijnen met veel typiciteit, complexiteit, kruidigheid en fruit en een grote diversiteit in stijlen, zelfs tussen soortgenoten. Ervaar zelf hoe een nieuwe generatie wijnmakers kwaliteitbewuster te werk gaan door genoegen te nemen met minder opbrengsten en het gebruik van moderne vinificatiemethodes.


Beleef Italië in een week arrangement

Insteek

Is het mogelijk om Italië te leren kennen in een week?

Nee, natuurlijk niet, maar we kunnen daar wel op een leuke manier bij in de buurt komen. De nadruk ligt dan ook vooral op het in een ontspannen sfeer kennis maken met een aantal facetten van het leven in Italië, zoals wij dat hebben leren kennen. In het programma kunnen we o.a. opnemen: een wijnproeverij, een kookworkshop, een zangworkshop en taallessen (inclusief gebaren), welke direct in de praktijk wordt gebracht bij de overige activiteiten.


Kosten arrangementen op maat

De kosten voor deze arrangementen hangen sterk af van de wensen, het aantal deelnemers, het aantal dagen en of het hoog- of laagseizoen is. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij sturen wij u een aangepaste offerte toe.

                      

Voor meer informatie kunt u ons altijd bereiken via het contactformulier of op info@casavabene.com