CASAVABENE

Appartementen

Het coronavirus - Hoe wij ermee omgaan

 

Wij proberen een beeld te schetsen van de situatie in Italië en hoe wij er zelf bij Casavabene mee omgaan (laatste update: 4 september 2022).


Boeken voor het seizoen 2023

Het is bijna vreemd, maar alle seinen staan op groen. Dat neemt niet weg dat sommige mensen zowel de huidige situatie nog steeds als onzeker zullen ervaren. Daarom hebben we ervoor gekozen om af te wijken van wat wij in onze algemene voorwaarden hebben staan m.b.t. annuleren. Concreet betekent dit dat wij de volledige (aan)betaling zullen terug storten in het geval men niet in staat is om de geboekte vakantie bij ons te komen vieren omdat er sprake is van een negatief reisadvies of Italië ervoor heeft gekozen haar grenzen te sluiten. In geval men beschikt over een reisverzekering, verzoeken wij wel om dit in eerste instantie bij de verzekeraar te claimen. 

 

Situatie in Italië en onze regio

Net als in de rest van Europa is de "nieuwe" Corona variant in Italië nog steeds aan het rondgaan, maar heeft ook hier niet tot problemen geleid. De huidige positieve situatie in combinatie met het feit dat in de afgelopen jaren het aantal besmettingen in de zomermaanden drastisch afnam geeft ons het vertrouwen dat we weer normaal kunnen gaan leven, zonder restricties. 


Voor wie zich nog steeds niet geheel content voelt bij dit idee kunnen we alleen maar zeggen; doe wat goed voelt voor jezelf en geef dit aan. Zowel wij als ook anderen zullen daar volledig begrip voor hebben. Mocht de situatie opeens toch weer in negatieve zin veranderen, zullen wij in eerste instantie weer terug grijpen op hoe wij hier in de afgelopen jaren mee zijn omgegaan. 


Reizen

Vanuit Nederland geldt op dit moment voor heel Italië code groen. Dit betekent dat een vakantie naar Italië gewoon mag.

Houdt de ontwikkelingen in de gaten via het reisadvies (reisadvies Italië) en de informatie m.b.t. het reizen op de Europese wegen (ANWB reiswijzer).


Corona maatregelen bij Casavabene (als weer nodig)

Mocht het nodig zijn kunnen wij moeiteloos overschakelen naar hoe we hier in de afgelopen jaren  'corona proof' mee zijn omgegaan. Het is vanzelfsprekend dat wij ervoor zorgen dat de accommodaties voor aankomst volledig schoon zijn. Verder zullen we dan de volgende corona maatregelen voor onze accommodaties en het terrein weer gaan invoeren, zodat onze gasten kunnen genieten van een veilige en zorgeloze vakantie.

 • Bij aankomst zullen wij uw temperatuur opnemen om er zeker van te zijn dat een ieder die aankomt bij Casavabene geen (meetbare) ziekteverschijnselen heeft. Wij zullen bij onszelf dagelijks even onze temperatuur opnemen;
 • Het appartement, de studio en het huisje zijn compleet zelfvoorzienend met eigen sanitair en hebben allen een eigen ingang en  een eigen privé-terras. Dit geldt ook voor de B&B kamer, maar deze is niet zelfvoorzienend, maar heeft wel een eigen badkamer maar geen eigen terras;
 • 'Social distance’ tussen de verschillende accommodaties is daardoor geen probleem;
 • Op elke kamer staat normaal gesproken een assortiment leesboeken. Deze hebben we weggehaald, maar deze zijn nog steeds bij ons te verkrijgen. Na gebruik zullen wij het boek desinfecteren:
 • Op elke kamer is normaal gesproken een informatiemap aanwezig, Deze hebben we weggehaald, maar sturen wij een ieder digitaal toe;
 • Buiten de reguliere schoonmaak van de accommodaties zullen wij dagelijks de algemene terrassen op het terrein (niet bij de accommodatie), welke voor een ieder te gebruiken zijn desinfecteren. 
 • Ook het trappetje van het zwembad zullen wij dagelijks desinfecteren. Voor het zwembad zelf geldt dat besmetting in het zwembad praktisch onmogelijk is door het enorme volume van het water en het aanwezige chloor in het water. Er zal een restrictie gelden van maximaal twee personen tegelijk in het zwembad.
 • We zullen op een centrale plek desinfecterende handgel plaatsen;
 • In elke accommodatie zal een spuitbus aanwezig zijn met desinfectiemiddel, welke naar believen door de gast gebruikt kan worden.
 • We verzoeken de gasten om zelf badlakens mee te nemen, welke kunnen worden gebruikt voor de openbare plekken op het terrein(terras, lounge en ligstoelen)
 • Bij alle activiteiten en momenten waarbij er direct contact is tussen gasten (en ons) zullen we maatregelen nemen om de onderlinge afstand van 1 meter te waarborgen.Bellen
Info