CASAVABENE

Appartementen en B&B

Het coronavirus - Hoe wij ermee omgaan

 

Wij proberen een beeld te schetsen van de situatie in Italië en hoe wij er zelf bij Casavabene mee omgaan (laatste update: 28 januari 2022).


Boeken voor het seizoen 2022

Aangezien een ieder niet alleen de huidige situatie, maar ook de situatie voor het komende seizoen nog steeds als onzeker zal ervaren, hebben we ervoor gekozen om af te wijken van wat wij in onze algemene voorwaarden hebben staan m.b.t. annuleren. Concreet betekent dit dat wij de volledige (aan)betaling zullen terug storten in het geval men niet in staat is om de geboekte vakantie bij ons te komen vieren omdat er sprake is van een negatief reisadvies of Italië ervoor heeft gekozen haar grenzen te sluiten. In geval men beschikt over een reisverzekering, verzoeken wij wel om dit in eerste instantie bij de verzekeraar te claimen. 

 

Situatie in Italië en onze regio

Net als in de rest van Europa heeft de nieuwe Corona variant ook Italië intussen stevig in haar greep. Ondanks de extreme aantallen besmettingen is er echter geen sprake van stress. De maatregelen, welke reeds van kracht waren zijn onveranderd gebleven en het dagelijks leven kan nog steeds ‘gewoon’ doorgang vinden. Daarnaast is iedereen in de gelegenheid gesteld zich te laten vaccineren en de vaccinatie graad is vrij hoog ( incl. derde prik).


Binnen Italië presteerde onze regio Piëmonte tot nu toe relatief iets beter dan de meeste Italiaanse regio’s, maar ook bij ons is intussen de beer los. Concreet betekent dit dat:

 • Bars en restaurants open zijn voor de lunch en diner.
 • Italië toegankelijk is voor internationaal toerisme.
 • Musea, theaters en bioscopen open zijn.
 • Lokale feesten en jaarmarkten mogelijk zijn.
 • Nog steeds zijn wel de algemeen geldende voorzorgsmaatregelen van kracht, als afstand houden en mondkapjesplicht in publieke gesloten ruimtes, zoals winkels en supermarkt en in het openbaar vervoer.
 • Het is wel nodig om in het bezit te zijn van een Super Green Pass, wanneer men in een bar of restaurant wil zitten of men naar het museum, de bioscoop of het theater wil en wanneer men gebruik wil maken van het openbaar vervoer. In de Corona Check app kun je een internationale code aanmaken, waardoor deze  te gebruiken is als (Super) Green Pass.

Richting het komende seizoen hebben we zeer goede hoop. Corona is nog steeds onder ons, maar we zien wel een verandering in hoe we ermee omgaan. Verder zagen we in de voorgaande jaren dat de aantallen richting de zomer drastisch dalen en dat striktere maatregelen tegen die tijd werden afgeschaft.


Reizen

Vanuit Nederland geldt op dit moment voor heel Italië code geel. Dit betekent dat een vakantie naar Italië nog steeds is toegestaan, dat men voor terugkeer naar Nederland niet in quarantaine hoeft, maar dat een ieder die geen Green Pass heeft wel een coronatest moet overleggen.

Als je vanuit Nederland naar Italië reist geldt vanaf 1 februari niet langer een testverplichting, maar moet je vooralsnog wel in het bezit zijn van een bewijs van vaccinatie of herstelbewijs. Kun je deze niet overleggen, dan blijft een test verplicht (reizigers vanaf 6 jaar). Verder moet men het Digital Passenger Locator Form in vullen (soort voorloper van Europees reisbewijs).


Houdt de ontwikkelingen in de gaten via het reisadvies (reisadvies Italië) en de informatie m.b.t. het reizen op de Europese wegen (ANWB reiswijzer).


Corona maatregelen bij Casavabene

Zolang niet duidelijk is dat het anders mag c.q. kan zullen wij op dezelfde 'corona proof' wijze handelen. Het is vanzelfsprekend dat wij ervoor zorgen dat de accommodaties voor aankomst volledig schoon zijn. Verder willen we graag aangeven hoe we de corona maatregelen hebben ingepast voor onze accommodaties en het terrein, zodat onze gasten kunnen genieten van een veilige en zorgeloze vakantie.

 • Bij aankomst zullen wij uw temperatuur opnemen om er zeker van te zijn dat een ieder die aankomt bij Casavabene geen (meetbare) ziekteverschijnselen heeft. Wij zullen bij onszelf dagelijks even onze temperatuur opnemen;
 • Het appartement, de studio en het huisje zijn compleet zelfvoorzienend met eigen sanitair en hebben allen een eigen ingang en  een eigen privé-terras. Dit geldt ook voor de B&B kamer, maar deze is niet zelfvoorzienend, maar heeft wel een eigen badkamer maar geen eigen terras;
 • 'Social distance’ tussen de verschillende accommodaties is daardoor geen probleem;
 • Op elke kamer staat normaal gesproken een assortiment leesboeken. Deze hebben we weggehaald, maar deze zijn nog steeds bij ons te verkrijgen. Na gebruik zullen wij het boek desinfecteren:
 • Op elke kamer is normaal gesproken een informatiemap aanwezig, Deze hebben we weggehaald, maar sturen wij een ieder digitaal toe;
 • Buiten de reguliere schoonmaak van de accommodaties zullen wij dagelijks de algemene terrassen op het terrein (niet bij de accommodatie), welke voor een ieder te gebruiken zijn desinfecteren. 
 • Ook het trappetje van het zwembad zullen wij dagelijks desinfecteren. Voor het zwembad zelf geldt dat besmetting in het zwembad praktisch onmogelijk is door het enorme volume van het water en het aanwezige chloor in het water. Er zal een restrictie gelden van maximaal twee personen tegelijk in het zwembad.
 • We zullen op een centrale plek desinfecterende handgel plaatsen;
 • In elke accommodatie zal een spuitbus aanwezig zijn met desinfectiemiddel, welke naar believen door de gast gebruikt kan worden.
 • We verzoeken de gasten om zelf badlakens mee te nemen, welke kunnen worden gebruikt voor de openbare plekken op het terrein(terras, lounge en ligstoelen)
 • Bij alle activiteiten en momenten waarbij er direct contact is tussen gasten (en ons) zullen we maatregelen nemen om de onderlinge afstand van 1 meter te waarborgen.


Vragen en antwoorden

 

Kan ik Italië bereiken met de auto? 

Door de meeste Europese landen kan men zonder beperkingen reizen en Italië is zonder problemen te bereiken. Houdt vooral de website van de ANWB in de gaten omtrent de actuele situatie (Link ANWB reiswijzer).


Wat is het reisadvies voor Italië? 

Voor Italië geldt een geel reisadvies, wat betekent dat vakantie is toegestaan maar dat men attent moet zijn (reisadvies Italië).


Wordt er naar Italië gevlogen?

De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen op dit moment met een aangepast schema naar Italië en stunten hier en daar al weer met de prijzen. Het is nog niet geheel duidelijk hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen. Je kunt hierover de laatste informatie vinden op:


Kan ik gewoon ergens wat eten of iets drinken op een terras?

Alle restaurants zijn geopend, maar men moet in het bezit zijn van een Super Green Pass. Bij binnenkomst wordt men geacht een mondkapje te dragen, maar deze mag je afdoen als je aan tafel zit.


Zijn de stranden toegankelijk?

De stranden zijn toegankelijk en de strandtenten zijn geopend, in veel gevallen moet je vooraf een strandbedje reserveren. De bedjes staan op ruime afstand van elkaar af en er zijn extra hygiëne maatregelen.


Moet ik overal een mondkapje op?

In de winter (nu): Ja, overal verplicht

In de zomer: Het dragen van een mondkapje in de buitenruimte is niet langer verplicht. Men is nog wel verplicht een mondkapje op te hebben in publieke gesloten ruimtes, zoals een restaurant (bij verplaatsen), winkel of supermarkt of wanneer men in de buitenruimte niet in staat is om voldoende afstand te bewaren.


Zijn er evenementen?
Bij het organiseren van evenementen moet men voldoen aan een reeks voorzorgsmaatregelen, waardoor veel evenementen lastig te organiseren zijn, maar toch zien we dat er weer het één en ander wordt georganiseerd. Wij organiseren zelf elk jaar een muziekreeks (Pomeriggi in Musica) in Murazzano en ook wij gaan dit jaar weer een poging wagen.


Wat zijn de gezondheidsvoorzieningen in de buurt?

In ons dorp bevindt zich een huisarts en een apotheek. In Ceva (15 km.) en Mondovi (30 km) bevinden zich twee goede ziekenhuizen.